Luxe-aandelen nu aantrekkelijk geprijsd
Gucci handbag
Het dalende consumentenvertrouwen door economische onzekerheid heeft de aandelenkoersen van de luxe-goederenbedrijven dit jaar flink geraakt. Dat biedt koopkansen voor de bedrijven die sterke merken hebben en financieel gezond zijn. Dit zijn Morningstar's vier favoriete aandelen in de luxe-goederensector.
lightEen passende benchmark voor duurzame beleggingsfondsen
Het belang van een passende index is voor duurzame beleggers net zo belangrijk als voor conventionele.De integratie van ESG criteria maakt het voor hen echter net iets moeilijker om een geschikte index te vinden. In de praktijk blijkt dat fondshuizen vaak voor een conventionele index kiezen en niet gaan voor een duurzame variant.
RWE windKoopjes in nutsbedrijven nóg interessanter na koersdalingen
De beurskoersen van nutsbedrijven zijn dit jaar verder gedaald. Daardoor zijn ze nog verder ondergewaardeerd geraakt en dat biedt koopkansen. Want het dividend is bij de meeste behoorlijk hoog. Morningstar laat zien welke spelers de voorkeur hebben.
telescopeOutlook aandelen: hoop is het sleutelwoord
Aandelen zijn behoorlijk duur in vergelijking met het magere macro-economische beeld bij aanvang van het vierde kwartaal, want beleggers hopen op verbetering. Toch zijn er sectoren met gunstige waarderingen te vinden. Morningstar's Europese marktstrateeg Michael Field laat zien waar de kansen liggen.
imageHier zijn de aantrekkelijkste obligatierendementen te vinden play-circle--s
VIDEO - Obligatiebeleggers zijn massaal in investment grade bedrijfsobligaties gestapt vanwege de hoge rendementen. Maar nu economische afkoeling dreigt, kijken ze naar andere categorieën. Welke dat zijn, bespreekt Morningstar's Kate Lin met Adam Whiteley van BNY Mellon IM. Hij richt zich vooral op relatieve waarde.
SolareDe zonnepanelen-paradox: volop vraag, maar niet op de beurs
De vraag naar zonnepanelen was nog nooit zo groot en datzelfde geldt voor de hoeveelheid stroom die ze produceren. Toch hebben bedrijven in deze sector het moelijk door krimpende marges en hoge rentes. Morningstar onderzoekt waar de kansen liggen en wat de risico's zijn.

Best Ideas

leafDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
shieldGold Medalist fondsen
Diese Fonds erhalten unsere höchsten Ratings: Gold, Silber oder Bronze.
graphMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten