Hoe de nerveuze pendule wereldwijde aandelenfondsen splijt
pendulum
De marktomstandigheden zijn in 2022 drastisch veranderd, aangezwengeld door een opleving van wereldwijde inflatie tot een niveau dat in vier decennia niet was waargenomen. Het tijdperk van monetaire versoepeling lijkt ten einde te lopen en de markten passen zich aan de realiteit aan dat de centrale banken misschien niet langer bereid of in staat zijn om in te grijpen en de waarde van activa met stimulerende maatregelen te ondersteunen. Tegen deze achtergrond zijn aandelen wereldwijd in de uitverkoop gegaan, maar het is opmerkelijk dat de prestaties van fondsbeheerders sterk uiteenlopen, vooral wanneer naar stijl wordt gekeken. We bekijken de winnaars en verliezers onder wereldwijde beleggingsfondsen.
Okta hqDit zijn 4 stormbestendige, ondergewaardeerde software-aandelen
Een aantal Amerikaanse specialistische softwarebedrijven heeft een behoorlijk recessiebestendig businessmodel, en hun aandelen zijn nu goedkoop volgens Morningstar. Vooral de spelers die zich op grote zakelijke klanten richten, zoals Elastic, Datadog, Splunk en Okta. Een blik op een voor veel Nederlandse beleggers onbekend segment van de software-industrie.
buy button on keyboardTop-5 Euro Obligatiefondsen met korte looptijd: CapitalAtWork op 1
In deze marktcorrectie bieden maar weinig activaklassen bescherming, maar beleggers die kozen voor obligaties met kortere looptijden konden de verliezen nog enigszins beperken.
digital map of EuropeHebben actieve fondsen zich bewezen tijdens de correctie?
Juist in tijden van neergaande markten en correcties kunnen actieve fondsbeheerders het verschil maken met hun beleggingskeuzes. Morningstar analyseert de performance van de beleggingsfondsen in de drie grootste aandelencategorieën en wat blijkt: de actieve fondsen maken het niet waar.
Lukas Strobl and Francesco PaganelliIs een 'hedge fund light' geschikt voor u? play-circle--s
VIDEO - Beleggingsstrategieën die weten te outperformen in een neergaande markt zijn niet echt iets voor beginners. Toch maakt de asset klasse liquid alternatives ze al jaren bereikbaar voor beleggers, naast het segment van traditionele hedge funds. Dit is wat u over deze categorie moet weten.
adviser meetingKan kuddegedrag mijn beleggingen beïnvloeden?
In tijden van turbulentie in de markt zijn veel beleggers geneigd om de massa achterna te lopen. Maar helaas gaat die massa doorgaans de verkeerde kant op. Morningstar buigt zich over het fenomeen kuddegedrag en hoe je daar als belegger alert op kunt zijn.

Best Ideas

Duurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
Fondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
Morningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings