themeZijn themafondsen een alternatief voor individuele aandelen?
Themafondsen zijn interessant om de winnaars van de toekomst te ontdekken. De rendementen kunnen hoog zijn op de korte termijn, maar op de langere termijn zijn er risico's. Morningstar leert u wat themafondsen voor de beleggingsportefeuille kunnen betekenen.
MARDit zijn de best presterende ETF's met een Morningstar Analyst Rating
Het aantal ETF's met een Morningstar Analyst Rating groeit. We zetten de in Nederland verkrijgbare medalists op een rij en rangschikken die op het rendement dit jaar tot dusver. Daar komen verrassende conclusies uit.
asset flowsETF flows fors in de min in derde kwartaal 2022
De fund flows in Europese ETF's doken in het derde kwartaal in negatief terrein. Uitgesplitst naar categorie blijkt dat vooral ESG gerichte ETF's het wel goed deden. In de turbulente markt bouwden ETF-beleggers risico af en kozen ze voor relatief veilige categorieën. Dit zijn de ETF fund flows over het derde kwartaal.
Themafondsen presteren verrassend goed in lastige markt play-circle--s
johanna kenneth
VIDEO - Thematisch beleggen wordt steeds populairder. Themafondsen hebben het in de turbulente markt van dit jaar verrassend goed gedaan. Morningstar's Johanna Englundh bespreekt in deze video met Morningstar's passief beleggen expert Kenneth Lamont de karakteristieken, de vooruitzichten en de potentiële risico's van themafondsen.
grafiek marktAlles over ETF's bij Morningstar
Morningstar stelt deze week ETF's centraal. Passief beleggen met exchange-traded funds tegen lage kosten is de afgelopen jaren gestaag in opmars. De resultaten spreken voor zich; uit de data van Morningstar blijkt dat lage kosten en laag risico onder de streep meer opleveren voor beleggers.
ETF tematiciThema-ETF's: kies minstens 3 thema's en allocatie van maximaal 15% play-circle--s
VIDEO - Thematisch beleggen groeit sterk en bij ETF's in het bijzonder. Morningstar's Valerio Baselli spreekt met Luis Berruga, CEO van Global X ETF's, over hoe je themabeleggen moet aanpakken. De les: kies meerdere thema's en hou de portefeuille gediversifieerd; niet méér dan 15% per portefeuillesegment.

Best Ideas

Duurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
Fondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
Morningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings