Er zijn technische problemen met het inschrijven van gebruikers. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen en intussen vragen we om uw geduld.
Credit Suisse onder druk, mogelijk kapitaalversterking nodig
Credit Suisse
Credit Suisse is stevig onder druk gekomen doordat in de markt zorgen leven over de kapitaalpositie van de Zwitserse bank. Het aandeel ging onderuit en de credit default swaps schoten omhoog. Morningstar denkt dat kapitaalversterking onvermijdelijk is om de zorgen weg te nemen.
Robert Claudia KruseZo maakt APG active ownership en engagement concreet play-circle--s
VIDEO - Met een beheerd vermogen van ruim 600 miljard euro is APG Asset Management een speler van formaat met grote impact op de markt. Claudia Kruse, Chief Responsible Investment Officer, sprak tijdens de Morningstar Investment conference in Amsterdam met ons over hoe APG invulling geeft aan active ownership en engagement. En dat heeft resultaat, zo vertelt ze. Bekijk de video.
100Dit zijn de beste fondshuizen uit Morningstar's Fund Familiy 100
Morningstar vergelijkt jaarlijks de 100 grootste fondshuizen die in Europa actief zijn en rangschikt ze op hun prestaties aan de hand van de criteria die ook ten grondslag liggen aan de Morningstar Analyst Rating: beleggingscultuur, transparantie, kwaliteit, duurzaamheid. dit zijn de beste grote fondshuizen van Europa.
ESG watering plant growthEr is geen uniforme definitie van duurzaamheid
Weinig discussies in de beleggingsindustrie kunnen zo oplopen als wanneer het over duurzaamheid gaat. Wet- en regelgevers proberen orde in de chaos te scheppen met de introductie van raamwerken die onderscheid maken in mate van duurzaamheid van beleggingsproducten. Dit vormt echter niet meer dan een leidraad voor beleggers. Sommige van de als meest duurzaam aangemerkte fondsen bevatten namelijk posities die door menig duurzaam belegger liever buiten de portefeuille worden gelaten.
green leafHoe gaan adviseurs om met de nieuwe ESG-rapportagevereisten onder MiFID?
Recente wijzigingen aan de MiFID II-richtlijn die op 22 augustus van kracht zijn geworden, betekenen dat financiële adviseurs aan tal van nieuwe duurzaamheidsverplichtingen moeten voldoen. Morningstar geeft u extra inzicht in deze rapportageplicht met een webinar.
Ivo Mulder and Ollie SmithMICEU: Ivo Mulder (VN) over gemiste kansen bij klimaatbeleid play-circle--s
VIDEO - Ivo Mulder, hoofd van de Climate Finance Unit van de Verenigde Naties, spreekt tijdens de Morningstar Investment Conference in Amsterdam met Morningstar's Ollie Smith over gemiste kansen bij de aanpak van klimaatverandering.

Best Ideas

Duurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
Fondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
Morningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings