saladTop-5 Flexibele euro-allocatiefondsen: R-co aan kop
De 60/40 portefeuille wordt langs alle kanten belaagd sinds obligaties vorig jaar geen bescherming boden tegen de correctie in aandelen. Velen zien heil in alternatieve activa, terwijl andere flexibele allocatie prediken.
DrahtseilaktEuropa's centrale banken: inflatie prioriteit boven bankensector
  De Europese centrale banken bevestigden deze week opnieuw hun inzet om de inflatie te bestrijden. Bezorgdheid over in moeilijkheden verkerende banken aan beide zijden van de Atlantische Oceaan kwam op de achtergrond toen beleidsmakers zich vastberaden concentreerden op hun mandaat van prijsstabiliteit. De stijging van 50 basispunten van de Zwitserse Nationale Bank valt op. De centrale bankiers van Europa balanceren tussen inflatie en bankencrisis.
UBS SwissFinanciële sector doet beurzen weer beven: hier zit de pijn
Het zal veel beleggers niet zijn ontgaan, maar het omvallen van één financiële onderneming dreigt andere partijen in de vrije val mee te trekken. Daarmee verspreidt zich na de de grote financiële crisis in de jaren 2007 en 2008 wederom een schokgolf op de wereldwijde beurzen. Beleggers doen er goed aan zich te vergewissen welke blootstelling ze hebben aan de financiële sector.
Asset flowsFund flows februari: beleggers maken pas op de plaats
Fondsbeleggers maakten in februari pas op de plaats, waardoor de netto-instroom in  Europese beleggingsfondsen halveerde ten opzichte van januari. Onrust op de financiéle markten door de problemen in de bankensector maakt beleggers huiverig. Dit zijn de fund flows over februari.
Black holeBankencrisis niet voorbij: Deutsche Bank en anderen kelderen
Waar zijn grote, lastig te doorgronden blootstellingen aan investeringsbanken? Waar liggen de uitdagingen op het gebied van winstgevendheid? De namen van Deutsche Bank en Commerzbank zullen populaire antwoorden op die vragen zijn. De markt zoekt naar de volgende zwakke broeder in bankenland na SVB en Credit Suisse.
Designed IMageFed verhoogt rente, maar onzekerheid blijft door bankencrisis
De Fed verhoogt de rente, maar de markt kijkt vooruit naar renteverlagingen als het bankensysteem instabiel blijft en de economie vanwege de onrust  te veel zou afremmen.

Best Ideas

Duurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
Fondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
Morningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings