riskHoe meet je het ESG-risico van je beleggingen?
Morningstar is sinds afgelopen jaar eigenaar van Sustainalytics, een onafhankelijke onderzoeker die analyseert hoe bedrijven en landen op het gebied van duurzaamheid scoren. Het kan bedrijven, fondsen en portfolio’s beoordelen op hoe ESG-bestendig ze zijn aan de hand van verschillende rating-tools. Daar kunt ook u als particulier belegger uw voordeel mee doen.
Katherine Davidson - SchrodersFonds van de Week: Schroder Global Sustainable Growth
De strategie van het Schroder Global Sustainable Growth is goed gestructureerd en wordt uitgevoerd door een goed op elkaar ingespeeld beheerdersduo. Morningstar volgt het fonds vanaf nu en het krijgt een Morningstar Analyst Rating van Silver.
gold medalDe crème de la crème onder de beleggingsfondsen
Actief beheerde beleggingsfondsen hadden zo’n 20 jaar geleden alleenheerschappij. Voor beleggers die een goed gespreide portefeuille wilden aanhouden, maar hiervoor de kennis ontbeerden, geen tijd hadden om gedegen research te doen naar beleggingskansen of over te weinig kapitaal beschikten om tegen acceptabele kosten de gewenste spreiding te realiseren, was er een ideale oplossing: beleg je geld in een beleggingsfonds.
Hortense BioyZo kan je greenwashing herkennen play-circle--s
VIDEO - Greenwashing, ofwel misleidende duurzaamheidsclaims, is een fenomeen dat duurzame beleggers flink in de wielen kan rijden. Morningstar's Hortense Bioy legt uit hoe je het kan herkennen en vermijden.
ESG portfolioDuurzaam beleggen in 4 stappen: de portefeuille omzetten
Morningstar's handleiding in 4 stappen om uw duurzaamheidsdoelen te verwezenlijken bereikt het afsluitende deel: de beleggingen in uw portefeuille daadwerkelijk omzetten.
Alles over ESG: dit zijn de tools van Morningstar
ESG 3 factors
Morningstar besteedt veel aandacht aan duurzaamheid, want steeds meer beleggers willen het een grotere rol geven in hun beleggingsportefeuille. Daarom maken we u deze week wegwijs in alles wat Morningstar op het gebied van Environmental, Social en Governance (ESG) te bieden heeft.

Best Ideas

Duurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
Fondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
Morningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid