Elon MuskHierom is Tesla’s ESG rating niet echt geweldig
Elon Musk is boos op S&P omdat die het aandeel Tesla uit een duurzaamheidsindex heeft gegooid. Maar de reden van S&P om dat te doen snijden heus wel hout. ESG is meer dan alleen de E.
pastriesTop-5 Wereldwijde Mixfondsen neutrale allocatie: Ruffer aan kop
De neutrale mixfonds-portefeuille bestaande uit 50% aandelen en 50% obligaties blijft populair ondanks de year-to-date verliezen. Morningstar onderzoekt welke 5 fondsen in deze categorie het best presteerden over de eerste vier maanden van dit jaar.
Mark KieselFonds van de Week: Pimco GIS Total Return Bond Fund
Het Pimco GIS Total Return Bond Fund is heel belangrijk voor Pimco's obligatie-aanbod. Het team past fundamentele analyse toe naast een sterke macro-visie die voortvloeit uit de ruime middelen die Pimco ter beschikking heeft. De Morningstar Analyst Rating is Gold.
Nobelprijs winnaar Richard Thaler: beleggers zijn hardleers play-circle--s
Valerio and Richard Thaler
De Amerikaanse econoom en Nobelprijs winnaar Richard Thaler verzorgde de keynote speech bij de Morningstar Italy Awards for Investing Excellence 2022 en daarom sprak Morningstar's Valerio Baselli met hem over de laatste ontwikkelingen op het gebied van gedragseconomie en de huidige marktsituatie.
Small water stream in green mountainsWaterschaarste als thema voor de beleggingsportefeuille play-circle--s
VIDEO - De schaarste aan water en de risico's omtrent beschikbaarheid van water in grote delen van de wereld kan een beleggingsthema zijn. Sustainalytics heeft een nieuwe tool ontwikkeld waarmee beleggers de water-risico's in de beleggingsportefeuille kunnen beoordelen.
Francesco Conte and Ollie SmithESG engagement krijgt vaart bij klimaatfondsen play-circle--s
VIDEO - Morningstar's Ollie Smith gaat in gesprek met Francesco Conte van het JP Morgan Climate Change Solution fonds over het vervangen van fossiele brandstoffen door hernieuwbare bronnen en over de concurrentiedruk die oplossingen voor klimaatverandring noodzakelijk maakt.

Best Ideas

Duurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
Fondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
Morningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings