Nieuwe rating
Schroder ISF Global Recovery
Beleggers die een pure waarde-aanpak wensen en die een hogere volatiliteit kunnen verdragen, zijn goed af met Schroder ISF Global Recovery, vindt Morningstar-analist Peter Brunt. Het fonds profiteert van een getalenteerd beheerteam en ondersteuning door goede analisten, en het volgt een zee gestructureerde beleggingsaanpak. Nick Kirrage, Kevin Murphy en Andrew Lyddon beheren deze strategie sinds oktober 2013. De rendementen zijn sindsdien tevredenstellend, zeker gezien de tegenwind waarmee waarde-beleggers te kampen hebben gehad.
Hoewel de ervaring van de beheerders vooral is gevormd met beleggen in Britse aandelen, is het vermeldenswaardig dat zij ook veel hebben belegd in niet-Britse aandelen voor de Britse aandelenmandaten die ze onder hun hoede hadden. Analist Brunt is van mening dat er genoeg bewijs is dat deze beleggingsaanpak van waarde is in een wereldwijde context. Daarom geeft hij het fonds een Morningstar Analyst Rating van Bronze.
Upgrades
Fidelity China RMB Bond
Het vertrouwen van Morningstar-analist Don Yew in Fidelity China RMB Bond is toegenomen en daarom verhoogt hij de Morningstar Analyst Rating op dit fonds van Neutral naar Bronze. Met name het vertrouwen in fondsbeheerder Bryan Collins is gegroeid. Hij beheert deze strategie (aanvankelijk via de aandelenklasse A) sinds december 2011 en heeft consistent laten zien dat hij zich goed bewust is van de ontwikkelingen en risico's binnen de onshore China RMB Bond Market en hoe hij het best de beleggingsstrategie van het fonds kan vormgeven en doorontwikkelen.
Hij wordt ondersteund door een zeskoppig onshore-team in Shanghai, dat vier credit-analisten omvat), dat zich richt op onshore credit en tot de best voorziene teams hoort in het Aziatische obligatie-universum dat we volgen. Wij vinden Fidelity's superieure onshore beleggingsdeskundigheid een sleutelvoordeel omdat de meerderheid van onshore credits geen rating hebben en een toegewijde bron van onderzoek vereisen. Tevens heeft Collins tijdens zijn aanstellingsperiode sterke rendementen laten zien in vergelijking met zijn concurrenten.
iShares European Property Yield ETF
Hoewel het uitsluiten van Britse posities betekent dat de prestaties van dit fonds nogal kunnen afwijken van die van zijn concurrenten, heeft iShares European Property Yield ETF over de lange termijn bewezen dat het ze vóór kan blijven. Deze ETF kent een lage lopende-kostenfactor en we zijn van mening dat het zijn concurrenten over een volledige marktcyclus kan overtreffen. Want de ETF is in het bovenste kwartiel uitgekomen ten opzichte van zijn concurrenten, zowel actieve als pasieve, op risico-aangepaste basis over de drie- en toenjaarsperioden. Over de vijfjaarsperiode komt het uit in het tweede kwartiel.
De posities in de portefeuille moeten het vooruitzicht van een dividendrendement van ten minste 2% hebben, en dat is een lage grens gezien de verplichting voor wereldwijde REIT's om hoge dividend pay-out ratio's aan te houden. Momenteel houdt de index 59 van de 65 posities die zijn opgenomen in de benchmark die is gescreened voor het ontbreken van dividendrendement.
De ETF kent een lopende-kostenfactor van 0,40% en daarmee is het beduidend goedkoper dan de meeste van zijn concurrenten in de Morningstar Categorie Europees indirect vastgoed. Daarom verhoogt Morningstar-analist Kenneth Lamont de Morningstar Analyst Rating op deze ETF van Neutral naar Bronze.
Lees meer:
- Fondsen met een ratingwijziging in de periode 18 juni t/m 24 juni 2018