Momenteel zijn er problemen met onze Portfolio Manager tool. We werken er hard aan om die zo snel mogelijk weer online te krijgen. Dank voor uw geduld.

Verkoopgolf CrowdStrike na grote storing is een koopkans

Het aandeel van het beveiligingsbedrijf is sterk gedaald, ondanks een adequate reactie op de wereldwijde technische storing.

Malik Ahmed Khan 19 juli, 2024 | 16:49
Facebook Twitter LinkedIn

CrowdStrike

Morningstar maatstaven voor aandeel CrowdStrike

Fair Value Estimate: $300
Morningstar Rating: 3 sterren
Economic Moat: Narrow
• Morningstar Uncertainty Rating: High

Narrow Moat aandeel CrowdStrike (CRWD) zei dat een defecte update de oorzaak was van de enorme technologische storing die miljoenen gebruikers trof in de vroege uren van 19 juli. Klanten die het beveiligingsplatform van CrowdStrike gebruikten, werden buitengesloten van hun Windows-apparaten. Hoewel de details nog niet bekend zijn, benadrukte de eerste reactie van CrowdStrike dat dit incident geen inbreuk op de beveiliging was en dat de defecte update is verholpen. Wij vinden deze reactie geloofwaardig, aangezien bedrijven met activiteiten die door de update van CrowdStrike waren getroffen, binnen enkele uren na de storing hun diensten geleidelijk konden hervatten.

CrowdStrike aandelenupdate

Beleggers lijken te zijn geschrokken van de recente geruchtmakende beveiligingsincidenten en verkopen aandelen CrowdStrike, waardoor de aandelenkoers meer dan 10% daalde. Wij vinden deze reactie van de markt overdreven, zeker gezien het feit dat de update geen inbreuk vormt op het beveiligingsapparaat van CrowdStrike. Hoewel de aandelen na de daling in de premarket nog steeds in het 3-sterrengebied noteren, denken we dat de huidige terugval een goede koopkans is voor langetermijnbeleggers die op zoek zijn naar een hoogwaardige blootstelling aan beveiligingssoftware.

Hoewel we nog geen volledig rapport hebben over de foutieve update die leidde tot de chaos van vanochtend, vermoeden we dat de centrale cloud van CrowdStrike, die updates gelijktijdig naar alle klanten stuurt, een belangrijke rol heeft gespeeld. Hoewel deze functie CrowdStrike in staat stelt om het beveiligingsapparaat van zijn klanten continu bij te werken, kon hierdoor ook een ondermaatse update naar het hele klantenbestand van het bedrijf worden geduwd, waardoor onder andere grote luchthavens en medianetwerken werden stilgelegd.

Facebook Twitter LinkedIn

Effecten genoemd in dit artikel

Naam effectPrijsChange (%)Morningstar Rating
CrowdStrike Holdings Inc Class A246,39 USD-3,92Rating

Over de auteur

Malik Ahmed Khan  is aandelenanalist technologiesector bij Morningstar Research Services LLC.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten