Momenteel zijn er problemen met onze Portfolio Manager tool. We werken er hard aan om die zo snel mogelijk weer online te krijgen. Dank voor uw geduld.

Resultaten Besi: aandelenkoers onderuit, herstel verwacht vanaf 2025

Verdere koersdalingen kunnen een goede gelegenheid bieden om het kwalitatief hoogwaardige aandeel te kopen.

Javier Correonero 25 juli, 2024 | 16:15
Facebook Twitter LinkedIn

besi

Het aandeel BE Semiconductor Industries (BESI) is sinds begin deze week met meer dan 20% gedaald door een perfect storm scenario. Eerst gaf branchegenoot ASMPT op 24 juli een teleurstellende outlook voor het derde kwartaal en zei dat het een sequentiële omzetdaling van 6,4% verwacht. De aandelenkoers van ASMPT kregen een klap van 23% en de aandelenkoers van Besi daalde met bijna 8%. Bovendien liet Google's moederbedrijf Alphabet doorschemeren dat er mogelijk sprake is van overinvestering in kunstmatige intelligentie, wat een grote terugval in halfgeleideraandelen veroorzaakte.

Morningstar maatstaven voor aandeel Besi

• Fair Value Estimate: €120
• Morningstar Rating: 2 sterren
• Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
• Morningstar Uncertainty Rating: High

 

Fair Value gehandhaafd bij lagere omzetverwachting

Hoewel we onze omzetraming voor Besi voor 2024 met 15% verlagen door een zwakkere vraag in mainstream toepassingen zoals auto's en industrie, verwachten we een sterker herstel in 2025-2027 en handhaven we onze Fair Value schatting van €120. Onze prognoses zijn weliswaar positief, maar blijven conservatiever dan de PitchBook consensus voorafgaand aan de cijferpublicatie. Aandelen zijn nu redelijk gewaardeerd en verdere dalingen kunnen een goede koopkans bieden.

Halfgeleiders kunnen zeer cyclisch zijn, met lange dalingen en oplevingen. Een belangrijke factor is dat Besi in beide scenario's een uitstekende winstgevendheid kan handhaven dankzij zijn moat en operationele uitmuntendheid. In de afgelopen 10 kwartalen heeft Besi consequent brutomarges van meer dan 60% weten te handhaven, zelfs in periodes van omzetdalingen met dubbele cijfers. Dit in vergelijking met de 40% brutomarges van ASMPT en andere leveranciers van front-end apparatuur van rond de 50%.

Besi's orders ter waarde van €185 miljoen hielden goed stand, een stijging van respectievelijk 64% en 45% op jaarbasis en op kwartaalbasis. We verwachten dat de orders gedurende 2024 gezond zullen blijven, aangezien het management meer orders voor hybrid bonding verwacht in de tweede helft van 2024, naast de 29 hybride bondingsystemen die dit kwartaal al zijn geboekt. Deze orders zouden eind 2024 en 2025 tot omzet moeten gaan leiden. Besi blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling om de volgende generatie hybride hechtmachines op de markt te brengen. Besi verwacht een omzetgroei van 5% tot 5% en een brutomarge van 65%.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Javier Correonero  is aandelenanalist bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten