Koerssprong JDE Peet's na verhogen verwachting voor 2024

Het koffiebedrijf verhoogde zijn vooruitzichten dankzij een sterker dan verwachte groei in de eerste helft van het jaar.

Ioannis Pontikis 31 juli, 2024 | 13:41
Facebook Twitter LinkedIn

peet

JDE Peet's (JDEP) rapporteerde over de eerste helft van boekjaar 2024 resultaten met een autonome groei van 3,6% voor de groep, wat boven de door het bedrijf berekende consensus van 2% lag.

Morningstar maatstaven voor aandeel JDE Peet's

• Fair Value: €27
• Morningstar Rating: ★★★★★
• Economic Moat: Narrow
• Morningstar Uncertainty Rating: Medium

De organische groei in Europa, het meest winstgevende segment van de groep, steeg met 1% met een volume/mix effect van 1,4% en een negatief prijseffect van 0,4%, terwijl het CPG-segment Latijns-Amerika, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika en Peet's goed presteerden met een organische omzetgroei van respectievelijk 11,8% en 4,3% en een positief volume/mix effect. Aan de andere kant was de autonome omzetgroei van Azië-Pacific van 0,8% te danken aan een positief prijseffect van 4,4%, waarbij de volumemixdalingen de prestaties drukten.

De aangepaste EBIT steeg met 17,5% tot €692 miljoen, vooral dankzij een autonome stijging van de aangepaste brutowinst met 9,0%, inclusief een eenmalige verzekeringsuitkering van €16 miljoen in verband met een magazijnprobleem dat de prestaties bij Peet's in de eerste helft van 2023 negatief beïnvloedde, en kostenbeheersing.

JDE Peet's verhoogt zijn groeiverwachting

Gezien deze solide prestaties in het eerste halfjaar heeft het management de verwachtingen voor het boekjaar 2024 bijgesteld. De autonome omzetgroei wordt nu verwacht aan de bovenkant van de middellange termijn range van 3%-5% versus de onderkant eerder en 3,6% in ons model, met een autonome aangepaste EBIT-groei van 10% versus een midsingle digit eerder en 5% groei in ons model, en een vrije kasstroom van ten minste EUR 850 miljoen versus boven het niveau van boekjaar 2023 (€523 miljoen in boekjaar 2022) eerder.

We verwachten niet dat we onze schatting van de reële waarde van €27 per aandeel voor JDE Peet's wezenlijk zullen veranderen. Het aandeel noteert in 5-sterrengebied.

Facebook Twitter LinkedIn

Effecten genoemd in dit artikel

Naam effectPrijsChange (%)Morningstar Rating
JDE Peets NV Ordinary Shares18,50 EUR-7,78Rating

Over de auteur

Ioannis Pontikis  is aandelenanalist bij Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten